събота, 8 декември 2018 г.

Изложба на Валя в Националното радио, януари 2018

Моя изложба в Радиото! 

Много, много се радвах! 

И пак благодаря на Боби Данаилов за вдъхновените думи, с които откри изложбата ми, на колегите, които направиха толкова хубави интервюта с мен, на дъщеря ми Марта за подкрепата, на моите братовчеди, на всички приятели, колеги, съученици, близки и познати, които уважиха изложбата ми и дойдоха да я видят!

Но най-много се радвам, разбира се, че ръководството на Радиото откупи картината за фонда за подпомагане на лечението на Стани! 

Също така ми беше радостно, че колеги и приятели, които особено уважавам, си купиха мои картини! Каква по-голяма радост за един художник, пък още повече - любител!

А ето и интервютата ми:

По програма "Христо Ботев" на БНР:
Валентина Попова: стар социолог - млад художник
Автор: Цвета Николова, 20.01.18 
Доскоро Валя, както всички я наричаме, беше наш колега в БНР. Обобщаваше социологическите проучвания и ни обясняваше на какво се дължат резултатите от тях. С една дума, помагаше ни да подобряваме работата си. От известно време, обаче, Валя Попова се пенсионира и започна да рисува. Разви таланта си така, че за Коледа в Мраморното фоайе на БНР бе организирана нейна изложба, която ще продължи до края на януари. Как се случи този преход от социологията към живописта, помогнаха ли й предишните знания и увлеченията й по източните философии – чуйте в звуковия файл.

Валентина Попова: Откривам хармония в хаоса
Автор: Димитрина Кюркчиева, 17.01.18
Валентина Попова подреди поредната си самостоятелна изложба в мраморното фоайе пред първо студио на БНР. Всички я познаваме като „социологът на радиото” покрай дългогодишната ѝ работа при нас, но мнозина едва сега откриха категоричната ѝ дарба на художник.
В навечерието на Коледа, Радиото откупи една от картините на Валя и сумата дари на фонда в подкрепа за лечение на журналистката Станислава Пирчева.
Ценителите и приятелите на художничката-социолог могат да я срещнат почти всеки следобед близо до картините ѝ във фоайето на БНР и да поговорят с нея за изкуство, за йога или за това, как да намериш хармония в хаоса. Откривам хармония в хаоса – беше едно от откровенията с намигване на авторката, публикувано под нейна картина в социалните мрежи.
Платната ѝ са ярки, колоритни, позитивни и провокативни.
Изложбата на Валентина Попова ще продължи до края на януари.
Изкуствоведът Борис Данаилов не скри ласкавите си отзиви пред публиката, дошла да види експозицията. В репортаж за „Артефир” от откриването на изложбата ще чуете не само неговия глас, но и самата художничка.